středa 22. září 2010

Ještě jednou o šéfech

Šéfa v posledním vývojovém stádiu této zákeřné choroby napadající mozkové buňky, kterou jsme si už vysvětlili ZDE, má velké množství z nás. Čest vám, závist ostatním. Pojďme si říct, jak takové setkání s šéfem přežít.

Když se s ním potkáte náhodně na chodbě, ve dveřích, u automatu na kávu, zkuste překonat svou touhu otočit se za ním a hrdinsky (zezadu) ho pro tento den zneškodnit mocným kopnutím do míst, kde končívá trávicí trakt. Pravděpodobně na to stejně nemáte koule a tak se smíříte s obličejovou a prstovou gymnastikou. Vystřídáte několik gest a výrazů a na výplatní pásce poznáte, že zrcadlové stěny mají své vlastní poslání a kamery v prostorách firmy nejsou jen nefunkční atrapy.



Místo toho se zkuste na šéfa soucitně usmát, pravděpodobně to bude jediný úsměv, který se vám během pracovní doby přihodí, dejte si na něm záležet. Přeci jen je to nemocný člověk.

Daleko horším střetem jsou takzvané porady, které šéf pravidelně svolává, aby vám dokázal, jak moc se jeho stav zhoršuje. Bude vyžadovat komunikaci, ale zřejmě nepochopí nic z toho, co se mu pokusíte sdělit, což vyřeší shrnutím, že všichni ve firmě jsou blbci. Kromě jeho. Nesnažte se ho přesvědčit o opaku.

Je zvláštní, jak mají šéfové dlouhé vedení. Na jedné z porad mu můžete něco navrhnout a bude následovat výše popsaná situace. Na poradě za týden, možná dva, přijde s naprosto úžasným nápadem, bude vám povědomý. A vy jste opět blbci, protože to nikoho nenapadlo a opět musí přemýšlet už tak přepracovaný šéf.

Teď zřejmě sedíte a se zaťatými pěstmi si představujete, jaké by asi bylo, strčit šéfovu ruku do mixéru na tříštění ledu. Posléze jeho ruku z imaginárního stroje vyndáte a strčíte mu tam jeho nepatrný penis, zatímco koule budete drtit svěrákem. Nakonec si uvědomíte, jak přišla na svět lahůdková série Saw.

To ale neřeší váš hlavní problém. Nevíte, jak nakreslit pojistku granátu, který se vám objevil v sešitě na zápisky. Poznámka – nekreslete ji. Je odjištěný. Ujistěte se, že vás nikdo nevidí a přikreslete k němu zbytky šéfa. Jeden granát už totiž vybuchl.

Jestliže do konce porady ještě zbývají minuty či hodiny a nevíte, jak zabít čas, abyste nemuseli zabít svého šéfa, v duchu, doporučuju opravdu jen v duchu a ne nahlas, si opakujte magickou formuli: „Debil, kretén, imbecil, surový hovado.“

Žádné komentáře:

Okomentovat